7 superbronnen van plantaardige eiwitten.

.
.
.

 

                                      Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en herstel.

Iedereen is bekend met dierlijke eiwitten, maar het onderwerp plantaardige eiwitten is ingewikkelder.

Toch zijn plantaardige eiwitten rijk en kunnen ze in veel verschillende soorten voedsel worden gevonden.

Laten we eens kijken naar 7 super bronnen van plantaardige eiwitten.

1. Spirulina: 65 gram eiwit per 100 gram spirulina

Spirulina is een ideaal voedingssupplement voor veganisten, omdat het het hoogste gehalte aan plantaardige eiwitten bevat.

Met 65% proteïne bevat het meer proteïne dan vlees en vis.
Het bevat ook alle essentiële aminozuren.

Er zijn verschillende manieren om spirulina te consumeren, maar de prettigste manier is in tabletvorm bij de maaltijd.

2. Chiazaden: 17g eiwit per 100g

Chiazaden worden geclassificeerd als ‘supervoeding’.

Ze zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevatten ook veel vezels en omega 3.

Ze passen goed bij zowel hartige als zoete gerechten en hun smaak is helemaal niet sterk.

3. Kikkererwten: 19g eiwit per 100g

Kikkererwten maken deel uit van de peulvruchtenfamilie en zijn rijk aan eiwitten, magnesium, plantaardig calcium en vezels (voor een betere spijsvertering).

Het andere geweldige aan kikkererwten is dat ze het slechte cholesterolgehalte verlagen.

4. Amandelen: 21g eiwit per 100g

Amandelen zijn een oliehoudende gedroogde vrucht en een goede bron van eiwitten.

Dankzij hun hoge magnesiumgehalte helpen ze je om in een betere conditie te blijven.
Ze bevatten ook vitamine E, die oxidatieve stress, verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering van onze cellen, helpt te verminderen.
Tot slot zijn ze door hun gehalte aan onverzadigde vetzuren een goede bron van lipiden.

5. Hennepzaad: 26g eiwit per 100g

Hennepzaden zijn het rijkst aan plantaardige eiwitten.

En hun sterke punt is dat ze niet alleen kwantitatief rijk zijn aan eiwitten, maar ook kwalitatief, omdat ze alle essentiële aminozuren bevatten die niet op natuurlijke wijze door ons lichaam worden aangemaakt.

6. Seitan: 23 gram eiwit per 100g gekookte seitan

Seitan staat bekend als ‘plantaardig vlees’ omdat het een goede bron van plantaardig eiwit is, rijk aan essentiële aminozuren.

Zonder cholesterol en met een zeer laag vetgehalte, wordt het aanbevolen voor sporters die op hun gewicht willen letten.
De textuur lijkt op die van vlees en seitan kan gemakkelijk vlees vervangen in veel klassieke recepten.

7. Tofu: 18 gram eiwit per 100 gram tofu

Tofu is het klassieke veganistische voedsel.
Gemaakt van soja, is het rijk aan eiwitten, vitaminen en voedingsstoffen.

Het bevat met name vitamine A, vitamine B, vitamine D en vitamine E.

Het is heel gemakkelijk om te koken. Je hoeft hem alleen maar te paneren met kruiden en een saus naar keuze, en hij past perfect bij seizoensgroenten.